marți, 2 noiembrie 2010

Sitka - Alaska

Unele locuri foarte speciale pe pământ par a nu fi reale. Totul aici pare pastrat exact asa cum era acum mii de ani. Cei care prefera locurile iesite din comun se pot indrepta catre acest mic orasel din indepartata Alaska.

 Toata lumea recomanda o vacanta in timpul verii. Cu punctele din care poti aprecia muntii si lacurile din Alaska,  pădurile împânzite de molid ce ajung la marginea apei, Sitka este considerat unul din cele mai frumoase  locuri de vizitat din Alaska. Sitka este orasul unde trecutul este foarte apreciat. Într-un stat tânăr a cărui istorie este umplut cu poveşti de oraşe in dezvoltare si schimbare permanenta, Sitka are caracterul distinctiv al unui loc care a fost stabilit de mii de ani.  

Aceste locuri vechi, acasa, la indienii Tlingit, sărbătoresc viaţa şi cultura lor cu mult înainte ca ruşii sau americanii sa ajunga pe aceste ţărmurile stâncoase, chiar astăzi cultura Tlingit este profund înrădăcinată în acest oraş la malul mării.
 

Aici puteti ajunge cu avionul dar nu va a asteptati la avioanele cu care sunteti obisnuit. Aici sunt avioane mult mai mici si poti gasi o aparat care sa zboare doar cu 2-3 persoane. 

Cel mai folosit mod prin care turistii ajung in Sitka este pe apa, prin vasele de croaziera ce ajung aici in fiecare zi de vara. Singurul incovenient este ca nu puteti sta in Sitka decat atat timp cat permite si orarul vasului cu care ati sosit.


Sitka este locul care va arata istoria acestui teritoriu foarte indepartat, Alaska.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu