Astazi va propun un loc, o legenda, un fenomen ….uimitor. Cuvantul caracterizant este “ULUITOR”
Le Mont-saint-Michel, “Minunea Occidentului” este asezata la limita dintre Bretania si Normandia, in golful Malo din nord-estul Frantei.
Micuta insula de granit apare la început ca o mică piramidă stâncoasă înconjurată de o întindere netedă nesfârșită. Pe măsură ce te apropii, deslușești din ce în ce mai multe detalii. Ajungi pe șoseaua care duce direct spre munte și îți parchezi automobilul. Anunțurile de pe panourile de la intrare te avertizează că fluxul va începe la ora cutare, dar te liniștesc comunicându-ți că automobilele, parcate corespunzător, nu vor fi în pericol să fie înghițite de ape.Există mai multe proiecte vizând protejarea insularității muntelui, printre care înlocuirea părții terminale a digului printr-un pod sau printr-un tunel. Dar ce se va întâmpla cu parcăriile, de la piciorul muntelui, unde se îngrămădesc miile de automobile și de autocare?
Turiștii vor avea, oare, credința vechilor pelerini să parcurgă, pe jos, ultimii 300 de metri
Daca ai ajuns pâna acolo trebuie sa incerci specialitatile culinare!
Mielul de pajiște sărată este puiul unei oi din rasa de Hague (care pășunează pe pajiștile cu vegetație bogată în iod și în sare, întrucât este în mod periodic acoperită de ape, îndeosebi în golful Mont Saint-Michel. Datorită vegetației păscute, carnea mielului de pajiște sărată primește o savoare inimitabilă și de aceea este foarte căutată de cunoscătorii fini ai bucătăriei, deși este foarte greu de procurat, întrucât toată producția este practic folosită în regiunea de producție.
Omleta doamnei Poulard (de la numele restaurantului situat in sat, celebru prin aceasta specialitate culinara) este facuta din oua si smantana batute indelung in castroane mari de cupru, cu un tel lung si intr-un ritm special, care poate fi auzit de trecatori, inainte de a fi prajita intr-o tigaie tot de cupru, pe un foc de lemne.
Este locul meu preferat!
RăspundețiȘtergere