joi, 28 octombrie 2010

Amsterdam

Am ajuns si prin Europa intr-o excursie de cateva zile in Amsterdam, Olanda. Aici nu m-am plictisit nici un minut. Foarte multe de facut, si foarte multe de vazut. Un oras cu istorie, foarte aglomerat in partile centrale, intesat de turisti, plin de locuri unde puteti incerca droguri legale. Tot aici prostitutia, dupa cum majoritatea dintre voi stiu, este legala. Mergi pe strada si te uiti in vitrina. Totul organizat intr-un mod civilizat.

In cazul in care sunteti la fel de curiosi ca si mine sa incercati droguri legale, aveti la dispozitie foarte multe mici localuri unde puteti bea o cafea sau puteti incerca cateva din drogurile legale aici. Cand am fost ultima oara am incercat si cateva ciuperci, cu diferite efecte, placute sau cel putin ciudate.

In alt lucru care il apreciez la locuitorii Amsterdam-ului este folosirea bicicletei. Toata lumea evita cat mai mult autoturismul si folosesc bicicletele. Evident aerul pe care il respiri aici, este mult diferit fata de cel din Bucuresti.

Cat despre oameni, par extrem de relaxati. Peste tot lumea este vesela, chiar si batranii sunt mai energici sau cel putin asa par. In Amsterdam locuiesc mai putin de un milion de persoane.

In mijlocul orasului, se afla si celebrul muzeu Madame Tussaud, unde puteti vedea copii fidele in ceara ale celor mai cunoscute persoane din industria cinematografica, muzicala si nu numai.

Peste tot in fata caselor vei gasi gradini de flori, iar lalelele sunt la ele acasa. Campuri intregi de lalele, asezate la marginea orasului, sortate pe culori si marimi. Peste 80% din lalele merg in fiecare an catre export.


Apoi va puteti plimba printr-unul din parcurile de aici. Peste tot sunt parcuri incredibil de atent amenajate.

Totul este ingrijit in fiecare zi, nu iti vine sa crezi ca este posibil asa ceva. Jos palaria pentru cei care au grija de aceste locuri, dar si pentru cei care le folosesc.

Multi spun ca Amsterdam este o destinatie ideala pentru un grup de prieteni, o petrecere a burlacilor sau o surpriza pentru persoana iubita.

Pana acum nu am auzit de nimeni sa aibe o experienta neplacuta in Amsterdam. Recomand acest loc in anotimpurile calduroase. Iarna este mult prea frig sa vrei sa iesi din camera de hotel.

2 comentarii:

  1. As vrea sa am un week-and break in Amsterdam, la sfarsitul lunii. Stiu ca vremea este destul de rece , dar totusi , daca merg la inceputul lunii decembrie risc sa stric din farmecul orasului? P.S. (sunt sunt prea rezistent la frig)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hey, nu te sfatuiesc sa mergi in perioada aceea! Alege ceva mai cald! Incerca Barcelona!
    Crede-ma! Cateva grade in plus iti vor imbunatati cu mult vacanta!
    Lasa Amsterdam pentru inceputul verii!

    RăspundețiȘtergere