duminică, 7 noiembrie 2010

Bagajul pentru Tahiti - Polinezia Franceza


Viata in insula Tahiti este foarte relaxanta, astfel incat trebuie sa faceti un bagaj lejer. Imbracamintea oficiala pentru barbati este un colorat tricou Hawaiian  si o pereche de pantaloni de in, subtiri si vaporosi iar  pentru femei, o  rochie pentru plaja. Tricoul, costumul de baie, si sandalele  compun o uniformă de zi cu zi in Polinezia Franceza.  

Protectia  solară este o necesitate ! Lotiune de bronzat ar trebui sa aiba cel puţin un nivel mai ridicat decat cel folosit la Mare Neagra. Incercati sa gasiti unul calitativ si optati pentru cele rezistente la apa.
          
Cremele solare locale -Monoi -, uleiurile de bronzare sunt disponibile in cele mai multe magazine si buticuri. In farmaciile locale  gasiti ,de asemenea, alte produse de fabricatie proprie pentru protectie. Lotiunea Afer Sun este de asemenea o necesitate pentru o vacantanta in Tahiti.  Tumanu este produsul local ce inlocuieste lotiunea After Sun – va ajuta la vindecarea rapida a micilor arsuri sau zgarieturi.
         
Palaria ori sapca şi ochelari de soare sunt cea mai buna protectie pentru fata ta. Aduceti si o pereche de ochelari destinati inotului.
           
Puneti in bagaj este si o carte buna pentru plaja si piscina , pentru a petrece si zile leneşe in vacanta
Must have :spray-ul antitantari – ii veti întâlni des in serile calde din Tahiti. De asemenea, puneti in bagaj si un  tricou cu maneca lunga daca vreti sa  petreceti mai mult timp in aer liber după lasarea intunericului. Retineti o informatie esentiala: sezonul umed dureaza de la mijlocul lunii octombrie pana in aprilie. In functie de sezon si insula pe care alegeti, e posibil sa nu vedeti nici un tantar.     
    
Nu utati camera de luat vederi sau de filmat! Vrificati daca este prevazut cu lentila polarizata! Daca aveti posibilitatea sa controlati lumina si culoarea, va face fotografii uimitoare.
Cu siguranta veti capta mai multe poze decat va asteptati, asa ca asigurati-va ca nu pierdeti din amintiri si puneti un stick de depozitare suplimentar sau cateva baterii re rezerva. Daca va ganditi sa surprindeti si imagini subacvatice, aduceti un aparat resitent la apa sau de unica folosinta! Un alt gadget pe care mai toti par sa-l aibe la plaja este laptopul. Majoritatea locurilor au Wi-Fi Internet.
         
O veste buna este faptul ca nu va mai incarcati bagajul cu un adaptor de priza. In Polinezia Franceza curentul electric este de 220 volti.   
        
Alcoolul este scump pe aceste insule . Berea si vinul pot fi gasite la nivel local ,la magazinele mici, dar la resort vor fi scumpe. Hinano ar fi o varianta locala a berii, asemanatoarea cu cea de acasa.

Va recomand se aveti la indemana un ghid pentru Tahiti si Polinezia Franceză . Jan Prince – este o buna alegere pentru ghidul de călătorie. Este plin de informatii folositoare.

Astept completari la acesta lista de la cei care visitat Polinezia Franceza ... sau de la cei ce se vor intorce din acesta destinatie minunata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu