joi, 11 noiembrie 2010

Ghetarul Aletsch, cubul de gheata din Elvetia


In cateva cuvinte Ghetarul Aletsch este localizat in Valais, Elvetia, fiind cel mai mare ghetar din Alpi. 

Perioada anului recomandata pentru vizite este, binenteles, vara. Cum ajungi acolo?  Va trebui sa iei trenul Matterhorn-Gotthard spre Morel iar de acolo vei ajunge la Riederalp sau Bettmeralp cu telecabina.  Daca alegi sa mergi cu masina,  trebuie sa alegi traseul Brig-Morel,pana  la statiunea din valea Betten, de unde vei lua tot telecabina pana la Riederalp sau Bettmeralp. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul International Geneva.

Ghetarul Alestch este extraordinar de frumos dar , din nefericire si unul dintre cei mai afectati de cresterea temperaturilor, generate de incalzirea globala. Ca urmare, aceasta destinatie turistica foarte populara  a devenit imaginea multor site-uri ce lupta impotriva acestui fenomen, ce degradeaza mediul inconjurator. In ciuda faptului ca stratul de zapada se subtiaza foarte mult de la an la an, Alestch este inca frumos, fermecator si misterios.

Situat in zona Jungfrau-Aletch-Bietschhorn si inconjurat de parcurile Aletsch, ghetarul este cel mai mare din lantul Alpilor. Nu numai Aletch ci si intreaga regiune din jurul ghetarului este parte a patrimoniului mondial UNESCO.

Ce sa vezi in zona? Satele situate de-a lungul crestei sunt bine legate intre ele prin trenuri suspendate de pasageri. Veti admira un  peisaj impesionant  dinspre partea inferioara a ghetarului , unde sunt situate satele, spre Riederhorn si Eggshorn. 

Aici va veti bucura de numeroase activitati petrecute  in timpul liber precum schi, drumetii, alpinism, ciclism montan sau chiar puteti participa la concursurile de ciclism organizate pe timpul verii.

Tot la Aletsch vei putea explorezi si padurea indeaproape  si chiar sa jucati golf , pe un teren de 9 gauri, disponibil in Riederalp.

Unde veti dormi? Veti gasi numeroase locuri de cazare de la apartamente de vacanta, pensiuni sau o varietate de hoteluri elvetiene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu