marți, 9 noiembrie 2010

10 locuri pe care trebuie sa le vizitati in Turcia


Multa lume a fost in Turcia, majoritatea in Antalya sau in Istanbul. Propunerea mea este ca data viitoare sa va opriti si in cateva din locurile pe care personal le consider mai mult decat interesante.

1.NEMRUT este locul ideal pentru iubitorii de istorie. Este localizat in orasul Kahta din Adryaman. In acesta regiune exista un parc national care adaposteste urme ale Regatului Commagene, o civilizatie antica.  Exista pietre funerare si sculpturi gigante de la leu la cap de vultur, inalte de pana la 7 metri.

2.SIRINCE este un sat istoric romanesc, la 8km de Selcuk, celebru pentru ruinele de la Efes. Aici gasiti o multime de campuri de vii, livezi de piersici si plantatii de maslini. Puteti vizita ,de asemenea, celebrele case Sirince care au fost construite in stilul Anatolie din secolul 19. Ospitalierii oameni din Sirince va vor chema sa degustati din faimosul lor vin.

3.OLUDENIZ este un loc unic in Fethiye. Poti admira marea, scaldata in una din cele mai frumoase plaje din Europa si poti descoperi o comoara unica : valea fluturilor  - Kelebek Vadisi. De asemenea, incearca sa zbori cu parapanta de la Babadag , va fi o alta experinta de neuitat, oferita de Oludeniz.

4.SAKLIKENT – o calatorie surpiza in canionul Saklikent. Este o vale de 18km lungime localizata intre Ferhiye si Antalya. Aceasta concentreaza frumusetea extraordinara a naturii iar ca sa o poti strabate pe deplin este nevoie de ajutorul alpinistilor.  Ar trebui sa vizitati cu siguranta acest loc, daca sunteti in cautarea unei experinte incredibile.

5.KONYA. Nu poti pleca din Turcia fara sa vezi Sille Konya. Este un oras in mijlocul Anatoliei , un muzeu in aer liber, cu mostenirea culturii si a istoriei. Daca vrei sa te simti Hz. Mevlana si sa analizezi indeapropae principiile sale, ar trebui sa incluzi pe harta opririlor acest oras!

6. UZUNGOL : o gradina de vis din toate culorile naturii. Uzungol este un fel de gradina de vis ascunsa printe muntii incetosati de langa Marea Negra. Gasiti aici milioane de flori colorate pe un platou racaros minunat. 

7. KAPADOKYA este un leagan al civilizatiei, situat in mijlocul Turciei. Veti simti atmosfera magica imediat dupa ce faceti primii pasi in regiune. Daca faceti parte din cei ce cred ca a zbura insemna libertate, atunci ar trebui sa faceti un tur cu balonul sau daca puteti explorarea se face cel mai bine prin mersul pe jos, urmariti Ihlara Valley. 

8.SELIMIYE  - Moscheea Selimiye din Edirne este una dintre cele mai importante capodopere ale arhitectului Sinan. De asemenea, este perla arhitecturii otomano-turca. Placi, manuscrise, marmura si decoratiunile moscheei sunt pure opere de arta.

9. PAMUKKALE este in regiunea care include urme ale unei civilizatii antice de Hierapolis. Exita aici  piscine antice, un amfiteatru arhaic si un muzeu de arheologie al zonei. Turul acestei zone va va oferi atat o priveliste naturala deosebita cat si o lectie de istorie.

10.ALACATI este cunoscut ca unul dinre cele mai vizitate locuri de catre surferii din toate tarile. Alacati ofera un vant excelent , care face navigarea posibila in toate anotimpurile. Este un peisaj special unde poti si gusta produse traditionale locale .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu