miercuri, 5 decembrie 2012

Turismul in Madrid

Spania este destinatia favorita de vacanta a milioane de oameni. Este si de inteles, mai ales daca mergi si vezi cat de frumos si de special este acest oras pentru spanioli, dar si pentru cei pasionati de arta si de cultura.

Vacanta Spania - Madrid
Madrid - Spania
In Madrid, noul se impleteste cu vechiul, iar nuantele istorice din arhitectura cladirilor completeaza impozanta constructiilor moderne.Multi sunt de parere ca nu iti este de ajuns o singura vacanta pentru a vedea toate atractiile madrilene, de aceea sunt o multime de oameni care vin aici de trei sau patru ori in acelasi an, avand si mai mult entuziasm si dorinta de cunoastere.

In capitala Spaniei, intalnim foarte multe obiective turistice, dar cele mai vizitate sunt: Plaza Mayor, Palacio Real, Parque del Retiro, Plaza de Cibeles, Catedrala Almudena, Puerta del Sol, Arco de la Victoria, Muzeul Prado, Templo de Debod, Palacio de Santa Cruz, Muzeul National Regina Sofia etc. Cu o vechime de peste un secol, Palacio Real este cel mai frumos palat din Europa de Vest datorita camerelor ornate in stil luxuriant, dar si datorita arhitecturii sale bogat ornate.

Din cauza unui incendiu in care a ars fortareata regala in anul 1734, Regele Filip- al-V-lea a hotarat sa construiasca un nou palat din piatra si granit care nu mai cada prada niciuniui incendiu. Abia in 1738, se va incepe constructia, urmarindu-se indeaproape instructiunile din proiectul arhitectului Juan Bautista Sachetti. Palatul a fost finalizat foarte tarziu, adica a durat peste 20 de ani constructia, iar cele 2800 de camere au fost decorate in decurs de 100 de ani.

Viata de noapte din Madrid
Noaptea in Madrid
Palatul cu o suprafata foarte mare, care masoara 135 de mii de mp a fost pictat de catre Caravaggio, Velasquez si Francisco de Goya. De asemenea, frescele sale au fost create de catre Corrado Giaquinto,  Giovanni Battisa Tiepolo si Anton Raphael Mengs.

Turistii au voie sa viziteze doar 50 de camere din intreg palatul, printre care cele mai importante sunt: Sala de Porcelana (Camera Chinezeasca) si Sala del Trono, adica Sala Tronului care are peretii din matase rosie.

Palacio Real are o colectie impresionanta de armuri, cea mai recunoscuta fiind armura Regelui Carol al -V-lea. Totodata, aici pot fi vazute si piesele de portelan, mobila si alte obiecte istorice importante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu