joi, 29 noiembrie 2012

Insulele Maldive, Perla Turcoaz din Oceanul Indian



Cunoscut si sub denumirea de Perla Oceanului Indian, Arhipelagul Maldive se intinde pe o suprafata totala de 90 de mii de kmp si este compus din peste 1000 de insule.

Cei care vor sa aiba parte de o vacanta placuta intr-un loc relaxant si in acelasi timp paradisiac, le recomand sa isi aleaga ca destinatie de vacanta, Insulele Maldive.
           
Plajele cu nisipul fin ca matasea si apa de culoarea turcoazului induc ideea de paradis total celui care le vede. Cu siguranta dupa ce ai gustat o picatura din acest tinut de vis, nu vei mai dori sa pleci.
Maldive - Oceanul Indian
Insulele Maldive

Din punct de vedere turistic, cea mai prielnica perioada de vacanta este in timpul sezonului uscat, incepand din decembrie pana in luna apriliie. Este recomandat acest interval de timp, fiindca atunci temperatura nu depaseste 30 de grade, iar vremea este prielnica pentru  persoanele care vor sa stea in sezlong si sa admire minunatia peisajului.

Pentru cei care doresc sa practice sporturi, in Insulele Maldive aveti o gama variata care include: jetski, surf, snorkeling, parasailing etc.

Din  fericire, in acest loc traditia se impleteste in mod armonios cu modernismul resorturilor care asteapta sa ii rasfete pe cei cazati acolo.  Normele ecologice sunt respectate cu strictete in Insulele Maldive, de aceea, acest tinut este un exemplu pozitiv urmat si de catre alte tari din lumea intreaga.



Celebrele balene albastre pot fi admirate aici in toata splendoarea lor. Localnicii pun la dispozitia turistilor programe speciale pentru cei care isi doresc sa afle mai multe despre viata delifinilor, dar si a balenelor. Mai mult, cei care isi permit, pot sa participe la o croaziera organizata special pentru a admira balenele albastre in habitatul lor.
Paradisul Maldive
Maldive

Pentru profesionisti, mediul subacvatic nu mai este de mult un mister, ei avand ocazia sa desluseasca tainelele adancurilor si sa descopere superbitatea lumii subacvatice cu ochiul liber, nivelul de vizibilitate sub apa depasind 50 de metri. Un motiv in plus este dat si de temperatura apei excelenta care parca te invita sa patrunzi in tainele adancurilor ei.

Dar pentru cei care nu pot sa practice aceste sporturi, le este pusa la dispozitie calatoria cu un submarin. Astfel, ei se pot delecta cu splendidele recifuri de corali sau cu minunatii pesti tropicali care inoata linistiti in adancul apei din Insulele Maldive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu