luni, 24 decembrie 2012

O excursie in Dubai, un vis implinit


O excursie in Dubai, un vis implinit
Burj Al Arab - Dubai

Exista unele locuri in care toti ne dorim sa ajungem macar o data in viata, iar un oras potrivit care se incadreaza in aceasta descriere este, fara indoiala, Dubai. Cu oportunitatile sale infinite de a face afaceri si cu centre comerciale deosebit de frumoase si atractive, aceasta regiune atrage in fiecare an un numar foarte mare de turisti care vin din toate colturile lumii.

Odata ajuns aici trebuie neaparat sa intri in Emirates Shopping Center, un imens centru comercial plin cu fel de fel de articole vestimentare, accesorii si multe altele. Plimbandu-te pe holurile lui si vizitand fiecare magazin in parte iti dai seama usor ca aici s-au reunit cele mai mari branduri internationale, iar acest lucru nu este deloc intamplator avand in vedere potentialul economic pe care Dubaiul il are. Poate unul dintre cele mai importante elemente pe care trebuie sa-l iei in considerare este reprezentat de autenticitatea produselor, deci stii cu siguranta ca banii tai isi indeplinesc scopul dorit.

Inainte de a pleca este foarte util sa te informezi in legatura cu legile din aceasta zona a lumii si sa le respecti intocmai, deoarece este un fapt cunoscut ca cei care traiesc aici tin foarte mult la traditie, decenta si la religie. Daca apartii de sexul feminin atunci lucrurile sunt cu atat mai stricte, deoarece femeile nu au voie sa se imbrace la fel cum ar face-o atunci cand viziteaza o tara din Europa de Vest, cu precadere cele in care temperaturile sunt foarte mari in timpul verii, deci ia in considerare acest sfat si respecta-l pe cat de mult posibil.

Revenind inapoi la aspectul comercial al Dubaiului, mai trebuie sa-ti amintesc despre marile bazaruri unde vei gasi fel de fel de lucruri interesante. Chiar daca la inceput ai senzatia ca vrei sa le iei pe toate cu tine acasa, mai exista si aspectul financiar, insa in urma unor negocieri riguroase te vei gasi in situatia de a achizitiona produse calitative la preturi bune. Important de stiut este ca indiferent de banii de care dispui ve gasi intotdeauna o tocmeala potrivita, astfel ca nu poti pleca inapoi spre casa fara sa-ti fi cumparat nimic.
Dubai - capitala luxului
Palm Islands

Alt lucru la care trebuie sa fii atent este aspectul medical, astfel ca daca te decizi sa faci o calatorie catre aceste regiuni ale globului ar fi indicat sa te interesezi in prealabil la ce esti expus si sa te imunizezi prin vaccinuri corespunzatoare. Atentie insa, organismul este foarte complex, iar unele vaccinuri necesita o perioada de pauza in a mai face si altele, deci o parere medicala avizata este necesara.

De asemenea, orasul de vis Dubai se transforma in timpul verii intr-un adevarat cuptor cu temperaturi la care nu esti expus in tara natala in mod normal, deci pregateste-te printr-o hidratare corespunzatoare si incearca sa eviti deplasarile din mijlocul zilei, deoarece te poti gasi in situatia de a face cunostinta cu un soare nu tocmai prietenos. Acestea fiind zise, sper ca te-am ajutat cu sfaturi utile daca vrei sa pleci catre aceasta destinatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu