luni, 14 ianuarie 2013

O excursie intr-un paradis exotic


Insule tropicale
Excursie exotica

O excursie pe o insula tropicala este ceva obligatoriu macar o singura data in viata, deoarece toate minunatiile si frumusetile pe care le vei intalni acolo nu se vor compara cu nici o alta vacanta petrecuta pana acum. Lista destinatiilor de acest gen este numeroasa si cuprinde atat nume populare precum Insulele Maldive, Insulele Hawaii sau Tenerife, cat si nume precum Stone Tone din Tanzania sau Insulele Secychelles.

In momentul in care ti-ai propus ca urmatoarea vacanta sa fie aici, nimic nu trebuie sa te mai opreasca, deoarece odata ajuns la destinatie sunt aproape sigur ca nu vei avea un moment in care sa te plictisesti sau sa-ti doresti sa fi fost in alta parte. Cele mai mari atractii turistice sunt scufundarile, deoarece oricine are posibilitatea sa ia contact direct cu viata din ocean si sa experimenteze o senzatie cu totul unica. Chiar daca pana in prezent nu ai mai facut-o niciodata si nu stii absolut nimic despre scufundari, in majoritatea locatiilor exotice sunt scoli care te invata totul de la zero si iti inchiriaza si echipament de scafandru la preturi bune.

Paradis exotic
Paradisul oceanului
Pe langa scufundari, fiecare insula oricat de mica si neinsemnata ar parea are in spate o intreaga culura ce se intinde uneori chiar cu mii de ani in urma. Nu exista curiozitate mai mare decat atunci cand vizitezi o relicva veche de cateva sute de ani, intr-un varf de munte care iese din eternul ocean.

Fotografiile pe care le poti obtine intr-o asemenea zona valoreaza mai mult decat orice. Imagineaza-ti doar intinsul nesfarsit de apa care te inconjoara si privelestea de la o altitudine de cateva sute de metri pe care ti-o poate oferi fie un vulcan, fie pur si simplu un deal mai inalt. Odata ce soarele isi trimite ultimele raze apa capata un aspect cu totul diferit de cea din timpul zilei, iar camera ta foto este una dintre cele mai potrivite unelte pe care trebuie sa le ai la indemana in asemenea momente.

Excursie extravaganta
Daca vrei o experienta cu totul inedita atunci ar trebui sa optezi pentru o noapte pe o insula pustie. In cazul in care pleci intr-o destinatie alcatuita din zeci si chiar sute de insulite exista o probabilitate foarte mare ca nu toate sa fie locuite, asadar poti opta pentru un somn linistitor pe o asemea insula. Pe langa frumusetile naturii neprelucrate de mana omeneasca, pe o asemenea insula vei beneficia de o intimitate dusa la extrem, deoarece nicaieri nu cred ca vei mai gasi un loc atat de special. Inconjurat de ape si protejat de umbra copacilor, aici poti depana amintiri impreuna cu prietenii si poti face tot ceea ce iti trece prin cap, deoarece la urma urmei esti chiar singurul locuitor de acolo.

Cum avionul este singura modalitate de transport eficienta si rapida pana intr-o destinatie exotica ar fi bine sa-ti rezervi biletele din timp pentru a fi sigur ca prinzi loc si pentru a plati un pret mult mai mic decat atunci cand le achizitionezi pe ultima suta de metri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu