marți, 20 noiembrie 2012

Japonia



Aflata in celalalt capat al lumii, Japonia ramane o destinatie turistica fascinanta pentru cei interesati de cultura orientala si nu numai. Daca in fotografii, totul arata atat de splendid, cu siguranta ca in realitate este si mai frumos. De aceea, va invit sa vizitati aceasta tara atat de minunata si de fascinanta in acelasi timp.

Este dificil de selectat doar cateva locuri din asa numita Tara Soarelui -Rasare, dar voi incerca sa va prezint cateva dintre cele mai renumite destinatii de vacanta.
Tokyo, capitala Japoniei
Tokyo, Japonia
In capitala Japoniei, Tokyo puteti vizita Observatorul Tokyo Tower, Parcul Kokyo Gaien si nu in ultimul rand Palatul Imperial.

Kamakura a fost prima capitala medievala japoneza si este un loc relaxant si linistit pentru cei dornici sa scape de stresul cotidian si de tumultul orasenesc.

Unul dintre cele mai frumoase si mari acvarii din intreaga lume, Acvariul Kaiyukan se afla la Osaka. Pentru cei pasionati de flori, le recomand sa viziteze orasul Osaka toamna, atunci cand se desfasoara Festivalul Crizantemelor. Castelul Osaka este renumit pentru parcul sau care contine 1250 de pruni japonei si 4500 de arbori de visin. Inflorirea sakurei este o adevarata desfatare pentru turisti mai ales daca participa primavara la festivalurile organizate acolo.

In Miyajima se poate vizita tempul shintoist Itsukushima, acolo unde se afla celebra poarta Torii, care atunci cand e flux iti lasa impresia ca pluteste pe ape.

Japonia - TokyoCea mai mare cladire de lemn din lume, unde se afla si cea mai mare staturie a lui Budha din bronz este templul Todaji care face parte din patrimoniul UNESCO. Cele peste 1200 de caprioare care sunt considerate mesagere ale zeului Shinto se gasesc in Parcul Nara. Templul Kasuga Taisha din  orasul Nara face parte, de asemenea, din patrimoniul mondial UNESCO. Un alt templu foarte vechi care dateaza tocmai din secolul al-VII-lea este Templul Horyuji si are cladiri numai din lemn.

Daca veti ajunge in Kyoto acolo puteti sa vizitati urmatoarele locatii, cum ar fi, Palatul Nijo, care a fost in trecut resedinta shogunului Tokugawa Ieyasu. Tempul Apei Pure sau Kiyomizu -dera face si el parte din patrimoniul UNESCO. Trebuie vizitate neaparat Templul Pavilionului de Aur Kinkakuji si Fushimi Inari Taisha renumit datorita tunelului alcatuit din porti Torii de culoare portocalie care se intind pe o suprafata de 4 km.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu