luni, 12 noiembrie 2012

Bruxelles, orasul cosmopolit al Belgiei



O destinatie de vacanta ideala este reprezentata de capitala Belgiei, Bruxelles. Acest oras este supranumit si Capitala Europei, aici fiind si sediul Comisiei Europene. Ca atractii turistice intalnim, Palatul Regal, Sediul NATO, Galeriile Saint Hubert, Les Marolles, Manneken Pis, Atomium etc. De asemenea, Bruxelles este un oras cu un caracter cosmopolit dominant  pentru ca un sfert dintre locuitorii lui sunt straini, iar etniile care salasluiesc aici sunt diverse.
Orasul Bruxelles si punctele sale turistice
Bruxelles Atomium

Capitala Belgiei are o arhitectura inedita in care vechiul se imbina armonios cu noul. Cladirile medievale construite pe stradutele inguste care alcatuiesc Centrul Vechi al orasului sunt total diferite spre deosebire de bulevardele largi construite in stilul parizian pe vremea Regelui Leopold al- II-lea sau de cladirile moderne din secolul XX.

Grand Place este piata medievala cea mai renumita de pe meleagurile europene. Cladirile sale fastuos ornate atrag privirile oricarui trecator. Aici isi au sediul Muzeul Orasului Bruxelles si Primaria.

Cei care isi doresc sa guste din delicatesele locale, ii invit sa guste celebrele prajituri traditionale waffle, bomboanele belgiene de ciocolata sau sa bea un pahar de bere belgiana.

Bruxelles
Statuia Manneken Pis, adica a baietelului care urineaza este simbolul orasului Bruxelles. Povestea acestei statui este plina de o multime de legende. Cea mai cunoscuta legenda se refera la fapta eroica a  unui copil care a salvat orasul atunci cand era asediat de catre olandezi in Evul Mediu. Se spune ca atunci cand soldatii olandezi au incercat sa incendieze cetatea, un copil ratacit a venit si a urinat pe fitilul aprins, salvandu-i astfel pe toti locuitorii. Drept multumire, cetatenii au decis sa construiasca o statuie in amintirea faptei sale de vitejie.

Ca urmare a nenumaratelor furturi ale statuii din piatra, in anul 1916 aceasta s-a inlocuit cu actuala statuie de bronz creata de catre vestitul sculptor Jerome Duquesnoy. Garderoba  numeroasa a lui Manneken Pis este compusa din 750 de piese vestimentare care sunt pastrate in Casa Regelui din Piata Mare.

Un alt obiectiv turistic renumit din Bruxelles este Atomium,  o structura din otel si aluminiu care reprezinta o molecula de fier construita la o scara marita de peste 160 de milioane de ori. Monumentul a fost construit special pentru Expozitia  Internationala din Bruxelles de catre arhitectul André Waterkeyn. Aceasta constructie a devenit celebra in urma tragediei petrecute in anul 1985 la finala Cupei Campionilor Europeni, cand au fost ucisi 39 de suporteri italieni si britanici din cauza caderii unui zid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu