luni, 7 mai 2012

Ce ne ofera Amsterdam


 Contrar faptului ca orasul Amsterdam nu este chiar foarte aproape de Romania eu cunosc persoane care prefera sa mearga pentru cateva zile in capitala Olandei deoarece experientele si relaxarea de care au parte acolo sunt cu totul diferite de ceea ce gasesti in alte parti.

Privind si din perspectiva arhitecturii trebuie mentionat faptul ca acest oras este puternic contrastat atat de cladirile vechi si cu un design impresionant cat si de noile constructii splendide din orice punct de vedere.


Obiectivele turistice numeroase atrag anual turisti de ordinul milioanelor si datorita acestui lucru orasul Amsterdam este fara dar si poate o capitala europeana plina de viata.

Dintre aceste obiective amintim in descrierea noastra Museul Madame Tussaud’s unde orice vizitator are oportunitatea sa vada niste figurine de ceara atat de perfect create incat in orice moment te astepti sa o ia din loc si sa vorbeasca cu tine. Figuri importante al istoriei precum si persoane al show-biz-ului intern si international isi au „clona” de ceara in acest muzeu.

Alt obiectiv turistic vizitat intens este Muzeul Torturii unde odata intrat vei fi transpus in vremuri groaznice. O multime de obiecte cu ajutorul carora populatia vremilor apuse era chinuita, isi dorm somnul de veci aici in speranta ca niciodata nu vor mai fi folosite.

O parte specifica Amsterdamului care il face atat de popular printre turistii de toate varstele este Strada Felinarelor Rosii unde teme precum prostitutia si alcoolul nu mai sunt de mult subiecte de ingrijorat. Aici toata lumea are un singur scop si anume sa se distreze pe cat de mult posibil.

In concluzie analizand toate cele amintite pana acum un week-end in Amsterdam cu siguranta te-ar ajuta foarte mult sa te destinzi si sa uiti de grijile cotidiene. In plus, odata ce sosesti aici vei ajunge cat de aproape se poate de granitele adevaratei libertati.

Pentru ca drumul este relativ lung cea mai buna alternativa este avionul, iar calatoria nu dureaza mai mult de cateva ore care nici nu se compara cu zilele pe care le-ai parcurge cu masina personala sau autocarul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu