joi, 14 octombrie 2010

Insula Roatan - Honduras

Localizata in Marea Caraibelor si cu o pupulatie de 30.000, acest loc atrage de la un an la altul din ce in ce mai multi turisti. Insula nu este foarte dezvoltata, dar frumusetea naturala te lasa fara suflare. Aici am vizitat padurea tropicala, aici am invatat cum sa inot printre pesti baracuda, iar pentru cei ce apreciaza gustul, aici am  mancat cel mai bun homar de pana acum.

Tot platoul te va costa mai putin de 10$ iar inclus este si o bere.
In rest timpul liber il poti petrece la plaja, unde salavarii te roaga sa inlaturi orice bijuterie ai pe corp (inel, cercei, lantisor, etc) pentru a nu atrage privirea vreunei baracude. Cum intri in apa primii 10 pasi sunt printre astfel de pesti care au in medie lungimea de 70 cm. Se pare ca ataca extrem de rar, si doar atunci cand ai ceva ce straluceste la tine.  




Apoi ai de ales sa te duci mai in larg pentru scufundari. Aici intradevar ai ce vedea, nu ca in Turcia sau Bulgaria, unde nu vezi nici macar pesti cat intr-o baltoaca formata dupa ploaie. Totul este foarte clar, plin de corali viu colorati si pesti cu cele mai ciudate forme si culori.

Pentru cei ce doresc sa viziteze insula recomand cazarea la unul hotelurile cunoscute, in alt caz puteti avea surprize nu tocmai placute.

Pe insula te poti plimba cu taxiul sau autocarul, aici singurul mijloc de transport in comun fiind autocarul ce leaga centrul insulei, zona portuara, aeroportul, hotelurile si plajele din Roatan. 


Intradevar nu prea este cine stie ce confort dar distantele sunt mici, deci te poti descurca si cu autocarul.

Pe plaja gasesti cocos in stare naturala. Pentru 2$ il vor culege direct din copac, il taie in partea de sus si cu un simplu pai, ti-ai facut o bautura foarte racaritoare si sanatoasa. Apoi cand sucul s-a terminat il taie pe jumatate pentru a putea culege si miezul alb din interior. Nu toti incearca dar cei care o fac, se intorc si a doua zi la acelasi copac.
Insula traieste pe baza turismului si pescuitului, deci daca esti amator de asa ceva te poti aventura cu localnicii la o zi de pescuit oceanic.

Pentru ceilalti, ziua intreaga la plaja este o optiune excelenta. Peste tot gasesti apa la fel de clara si nisip la fel de fin. Pe plaja sunt amenajate plase pentru voleyball sau mici piscine pentru cei foarte mici.

Ca o curiozitate, aici am aflat ca si ouale de iguana sunt comestibile si locuitorii insulei le mananca cu multa pofta. Nu am incercat. Poate data viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu