luni, 24 decembrie 2012

O excursie in Dubai, un vis implinit


O excursie in Dubai, un vis implinit
Burj Al Arab - Dubai

Exista unele locuri in care toti ne dorim sa ajungem macar o data in viata, iar un oras potrivit care se incadreaza in aceasta descriere este, fara indoiala, Dubai. Cu oportunitatile sale infinite de a face afaceri si cu centre comerciale deosebit de frumoase si atractive, aceasta regiune atrage in fiecare an un numar foarte mare de turisti care vin din toate colturile lumii.

Odata ajuns aici trebuie neaparat sa intri in Emirates Shopping Center, un imens centru comercial plin cu fel de fel de articole vestimentare, accesorii si multe altele. Plimbandu-te pe holurile lui si vizitand fiecare magazin in parte iti dai seama usor ca aici s-au reunit cele mai mari branduri internationale, iar acest lucru nu este deloc intamplator avand in vedere potentialul economic pe care Dubaiul il are. Poate unul dintre cele mai importante elemente pe care trebuie sa-l iei in considerare este reprezentat de autenticitatea produselor, deci stii cu siguranta ca banii tai isi indeplinesc scopul dorit.

Inainte de a pleca este foarte util sa te informezi in legatura cu legile din aceasta zona a lumii si sa le respecti intocmai, deoarece este un fapt cunoscut ca cei care traiesc aici tin foarte mult la traditie, decenta si la religie. Daca apartii de sexul feminin atunci lucrurile sunt cu atat mai stricte, deoarece femeile nu au voie sa se imbrace la fel cum ar face-o atunci cand viziteaza o tara din Europa de Vest, cu precadere cele in care temperaturile sunt foarte mari in timpul verii, deci ia in considerare acest sfat si respecta-l pe cat de mult posibil.

Revenind inapoi la aspectul comercial al Dubaiului, mai trebuie sa-ti amintesc despre marile bazaruri unde vei gasi fel de fel de lucruri interesante. Chiar daca la inceput ai senzatia ca vrei sa le iei pe toate cu tine acasa, mai exista si aspectul financiar, insa in urma unor negocieri riguroase te vei gasi in situatia de a achizitiona produse calitative la preturi bune. Important de stiut este ca indiferent de banii de care dispui ve gasi intotdeauna o tocmeala potrivita, astfel ca nu poti pleca inapoi spre casa fara sa-ti fi cumparat nimic.
Dubai - capitala luxului
Palm Islands

Alt lucru la care trebuie sa fii atent este aspectul medical, astfel ca daca te decizi sa faci o calatorie catre aceste regiuni ale globului ar fi indicat sa te interesezi in prealabil la ce esti expus si sa te imunizezi prin vaccinuri corespunzatoare. Atentie insa, organismul este foarte complex, iar unele vaccinuri necesita o perioada de pauza in a mai face si altele, deci o parere medicala avizata este necesara.

De asemenea, orasul de vis Dubai se transforma in timpul verii intr-un adevarat cuptor cu temperaturi la care nu esti expus in tara natala in mod normal, deci pregateste-te printr-o hidratare corespunzatoare si incearca sa eviti deplasarile din mijlocul zilei, deoarece te poti gasi in situatia de a face cunostinta cu un soare nu tocmai prietenos. Acestea fiind zise, sper ca te-am ajutat cu sfaturi utile daca vrei sa pleci catre aceasta destinatie.

duminică, 16 decembrie 2012

Pe schiuri in Austria


Austria - ski
Ski

Odata cu venirea sezonului rece trebuie sa-ti schimbi atat garderoba, cat si destinatia pentru o vacanta reusita. Ofertele din afara sunt numeroase, iar in cele mai multe cazuri raportul intre pret si conditiile oferite este exceptional, deci nu cred ca exista vre-un dezavantaj major pentru care ai prefera sa ramai acasa decat sa pleci intr-o vacanta deosebit de frumoasa si plina de lucruri interesante.

O prima optiune este reprezentata de Austria, o tara placuta, civilizata si relativ aproape de Romania. Daca te-ai gandit ca este momentul sa-ti petreci Craciunul sau Anul Nou in alta parte decat acasa, atunci ai putea lua in considerare optiunea de a-ti rezerva o camera intr-un hotel sau o pensiune in aceasta zona a Europei. Fiind o destinatie populara printre turistii de pe intregul continent, Austria dispune de o retea hoteliera bine pusa la punct care satisface exigentele tuturor celor care se decid sa o viziteze. Asadar, indiferent ca preferi sa te cazezi la o pensiune sau preferi clasicul hotel, nu cred ca exista vre-un element dezamagitor daca optezi pentru destinatia de fata.

Partiile sunt functionale o lunga perioada, iar acest lucru se datoreaza inaltimilor mari la care sunt situate. Pe langa acest aspect, un numar impresionat de telescaune, telecabine si fel de fel de aparate de acest gen deservesc partiile pe toata marimea lor, deci nu trebuie sa-ti faci probleme ca nu vei petrece un timp de calitate daca alegi aceasta destinatie pentru a-ti testa talentele de schior. Mai mult decat atat, daca ti-ai pus in picioare pentru prima data un echipament de acest fel trebuie sa stii in foarte multe statiuni ofera antrenori specializati si scoli de schi care te invata pas cu pas ce trebuie sa faci si cum sa eviti accidentele. Tunurile care arunca in mod constant zapada artificiala impreuna cu zapada naturala fac din partii un adevarat centru de distractii, iar acestea sunt impartite in trei mari categorii: incepatori, intermediari si profesionisti, astfel ca ai de unde alege.
Statiuni de ski in Austria
Ski in Austria

Cu toate ca la prima vedere te poti gandi ca ai de strabatut o distanta relativ mare, trebuie sa stii ca majoritatea statiunilor populare se afla la doar1600 km cu aproximatie plecand din capitala tarii, Bucuresti. Infrastructura dezvoltata de care ai parte pana la destiantie va face drumul o placere, deci ia in considerare si acest aspect. Cu totii stim ca orice calatorie reprezinta o modalitate excelenta de a distra impreuna cu prietenii, asadar nu te gandi ca cele mai importante si amuzante momente se intampla doar odata ce ai ajuns la destinatie.

Pe langa distractie sau relaxare aici poti intra in contact cu o cultura impresionanta si o istorie care se intinde de-a lungul secolelor, iar aceste doua aspecte trebuie sa cantareasca greu in decizia ta. In concluzie sper ca articolul de fata a reusit sa te convinga ca Austria poate reprezenta o adevarata sansa de a petrece un timp de calitate alaturi de cei dragi, de a distra impreuna cu prietenii ori de a te relaxa intr-o escapada romantica alaturi de partnerul de viata.

miercuri, 5 decembrie 2012

Turismul in Madrid

Spania este destinatia favorita de vacanta a milioane de oameni. Este si de inteles, mai ales daca mergi si vezi cat de frumos si de special este acest oras pentru spanioli, dar si pentru cei pasionati de arta si de cultura.

Vacanta Spania - Madrid
Madrid - Spania
In Madrid, noul se impleteste cu vechiul, iar nuantele istorice din arhitectura cladirilor completeaza impozanta constructiilor moderne.Multi sunt de parere ca nu iti este de ajuns o singura vacanta pentru a vedea toate atractiile madrilene, de aceea sunt o multime de oameni care vin aici de trei sau patru ori in acelasi an, avand si mai mult entuziasm si dorinta de cunoastere.

In capitala Spaniei, intalnim foarte multe obiective turistice, dar cele mai vizitate sunt: Plaza Mayor, Palacio Real, Parque del Retiro, Plaza de Cibeles, Catedrala Almudena, Puerta del Sol, Arco de la Victoria, Muzeul Prado, Templo de Debod, Palacio de Santa Cruz, Muzeul National Regina Sofia etc. Cu o vechime de peste un secol, Palacio Real este cel mai frumos palat din Europa de Vest datorita camerelor ornate in stil luxuriant, dar si datorita arhitecturii sale bogat ornate.

Din cauza unui incendiu in care a ars fortareata regala in anul 1734, Regele Filip- al-V-lea a hotarat sa construiasca un nou palat din piatra si granit care nu mai cada prada niciuniui incendiu. Abia in 1738, se va incepe constructia, urmarindu-se indeaproape instructiunile din proiectul arhitectului Juan Bautista Sachetti. Palatul a fost finalizat foarte tarziu, adica a durat peste 20 de ani constructia, iar cele 2800 de camere au fost decorate in decurs de 100 de ani.

Viata de noapte din Madrid
Noaptea in Madrid
Palatul cu o suprafata foarte mare, care masoara 135 de mii de mp a fost pictat de catre Caravaggio, Velasquez si Francisco de Goya. De asemenea, frescele sale au fost create de catre Corrado Giaquinto,  Giovanni Battisa Tiepolo si Anton Raphael Mengs.

Turistii au voie sa viziteze doar 50 de camere din intreg palatul, printre care cele mai importante sunt: Sala de Porcelana (Camera Chinezeasca) si Sala del Trono, adica Sala Tronului care are peretii din matase rosie.

Palacio Real are o colectie impresionanta de armuri, cea mai recunoscuta fiind armura Regelui Carol al -V-lea. Totodata, aici pot fi vazute si piesele de portelan, mobila si alte obiecte istorice importante.