miercuri, 1 decembrie 2010

Vancouver, Canada

Vancouver este unul din orasele mele preferate din intreaga lume. Localizat pe coasta de Vest a Canadei, port major pentru partea aceea a lumii. Cei mai multi imigranti sunt cei asiatici, in principal chinezi. In Vancouver gasim si unul din cele mai mari China Town de pe intreg continentul.

Moneda locala este dolarul canadian, limba cea mai folosita fiind engleza. Folosit si ca punct de plecare in croaziera catre Alaska, Vancouver atrage anual peste 4 milioane de turisti.

Ce putem vedea in Vancouver?

Parcul Stanley este locul unde trebuie sa ajungeti neaparat. Cu o suprafata de peste 400 ha (de 4 ori mai mare ca parcul Herastrau din Bucuresti), peste 150.000 de copaci, inconjurat in mare parte de apa, cu 8,8 km pista de alergat sau mers cu bicicleta pe marginea apei, acest loc ofera relaxare si distractie in egala masura.
In apropierea intrarilor princpale se pot gasi centre de inchiriat biciclete, tot parcul are alei destinate celor ce doresc asa ceva. In mijlocul parcului gasim loc de luat masa, loc de joaca pentru copii, un lac (Beaver Lake) ideal pentru relaxare sau loc de picnic si marea atractie -Vancouver Aquarium, cel mai mare aquarium din Canada unde puteti petrece o zi pentru aproximativ 20 de dolari canadieni.

Ramanand tot la parcuri, o alta varianta demna de vizitat este parcul Queen Elizabeth unde toate plantele, potecile, micile cascade si florile sunt asezate foarte atent,  pentru a forma o imagine de tablou fermecatoare.
Alt loc unde florile sunt din belsug este insula Victoria, aflata la 20 de minute cu vaporul.

Cartierul chinezesc, locul unde puteti intra in spiritul asiatic, ofera restaurante cu specific, cazino-uri, temple, specialisti in masaj de relaxare, parcuri si celebra gradina chinezeasca a lui Sun Yat-Sen. 

Galeria de arta din Vancouver 
O întâlnire de artă de clasă mondială te aşteaptă la Galeria de arta din Vancouver. Deschisa 363 zile pe an şi situata la doar câţiva paşi de vibranta strada Robson în centrul oraşului Vancouver, Galeria de arta prezintă în prezent, un must-see expus aici: Robert Adams: o selecţie remarcabilă de fotografii.

Capilano - podul suspendat 
Fireşte palpitant începând cu 1889, Capilano este suspendat la 70 metri deasupra raului Capilano si cu o lungime incredibila de 135 metri, este unul din cele mai lungi poduri suspendate din lume pentru pietoni. O experienţă completă la doar câteva minute de centrul orasului.

Grădina Botanică VanDusen 
Un muzeu viu al colecţiilor de plante din întreaga lume, această grădină spectaculoasa este frumoasa în fiecare sezon. Repere: de primăvară - Rhododendron şi salcâm Walks, arbori ornamentali cires; de vară - perene şi gradini de liliac; toamna - ecran strălucitor, colorit de toamnă. Gradina este casa pentru 65 de specii de păsări. Parcare gratuita, acces convenabil la transport public, scaunelor cu rotile, magazin de cadouri si restaurant.

Metropolis - Metrotown 
Cu 470 de magazine, Metropolis Metrotown este cea mai mare zona de cumparaturi din toata partea de Vest a Canadei. Este o destinaţie în sine, atracţii, restaurante de clasă mondială, cinema si doua curti interioare, să nu mai vorbim de cumpărături.

Muntele Grouse, vârful din Vancouver.
Evadare din strazile orasului la pantele înzăpezite în doar 15 minute. Urca cu telecabina in cel mai inalt punct din Vancouver, unde puteţi experimenta o serie de aventuri in aer liber, inclusiv: schi, snowboarding, zipline pe munte sau patinaj.
În Cabana de aici, veţi găsi locuri de cumparaturi, un cinema i aer liber, precum şi facilităţi pentru luat masa sau evenimente diverse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu