luni, 6 decembrie 2010

Belize, America Centrala

Timp de generaţii, oamenii din Belize s-au angajat să păstreze atmosfera ţării şi farmecul unic, în timp ce întâmpină vizitatorii cu braţele deschise ca şi cum ar fi trăit aici toată viaţa lor.

Când vă deplasaţi in Belize, nu va veti simti ca un străin în această ţară. Una dintre cele mai importante caractersitici ale poporului Belizean, este capacitatea lor de a realiza o conexiune foarte reala şi intima cu vizitatorii din orice ţară.

Cel mai usor se ajunge cu avionul din SUA, zborul dureaza aproximativ de 2 ore.

Apele limpezi şi calde din largul coastei Belize, şi râurile care curg din continent catre mare, ajuta pentru a forma mediul perfect pentru a foram si sustine un recif de corali. Bariera de corali din Belize este a doua cea mai mare din lume, prima fiind marea barieră de corali din Australia. Este impresionanta, se intinde pentru mai mult de 300 km, şi nu este in nici un punct la mai mult de 40 de km de coasta Belize, fiind astfel extrem de uşor de accesat de catre turisti. Reciful este principala atractie turistica a tarii, pe linga scufundari si snorkeling, acesta este si o destinatie minunata pentru pescuit.

 Reciful este un magnet pentru o serie de vietuitoare marine, cu peste 100 de specii diferite de corali, aproximativ 500 de specii de peşti, şi diferite specii de nevertebrate.


O atracţie deosebita,  în special pentru scafandri, cu o apreciere de fenomene geografice, este posibilitatea de a explora faimoasa Blue Hole. Aceasta se afla la aproximativ 100 km în fata de coasta orasului Belize City. Este o gaura mare, aproape perfect circulara, cu diametrul de aproximativ 400 metri si cu o adancime de 145 metri.



Peste 40% din suprafata uscata din Belize este protejată de o anumită formă de statut de rezervatie. Mişcarea de conservare în Belize poate fi urmărită pana in anii 1970. Începând cu prima zona protejată - Half Moon Caye - Monumentul Natural, Belize are acum zeci de zone naţionale, bazate pe comunitate şi parcuri naţionale, sanctuare sălbatice şi rezervaţiile naturale cu planuri de management durabil al utilizării şi activităţi în loc.

Belize este de asemenea unul din locurile preferate pentru retragere al americanilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu