marți, 12 februarie 2013

Coreea de Sud si comoara sa – Insula Jeju



Insula Jeju, denumita si "Insula Zeilor" este una dintre cele sapte noi minuni ale naturii alaturi de Cascada Iguazu (Argentina), Parcul Natural Subteran „Puerto Princesa” (Filipine), Table Mountain (Africa de Sud), Amazon (Brazilia), Halong Bay (Vietnam) si Parcul National Komodo (Indonezia).

In acest loc se gasesc numeroase pesteri de lava, dar si faimoasele oreum, care sunt niste rare formatiuni vulcanice. De asemenea, aceasta insula este cunoscuta ca fiind si Locul "Varfului Rasarit de Soare", care in trecut a fost un vulcan subacvatic. 

Insula Jeju, Insula Zeilor
Insula Jeju

Insula Jeju este unicul loc care a primit distinctia Triple Crown" din partea UNESCO. Pentru prima data, in 2002 ea este declarata rezervatie naturala, apoi in anul 2007 este incadrata ca patrimoniu natural mondial. Ultima atestare din partea UNESCO o primeste in anul 2010 fiind incadrata ca parc geologic al lumii.

Manjanggul Lava Tub are 23 m inaltime si este creat de siroaiele de lava care au trecut prin el.  Acest obiectiv turistic insular unic face parte din Patrimoniul mondial si il recomand tuturor celor care vor sa se rasfete in mijlocul naturii.

Daca veti dori sa admirati un rasarit de soare absolut superb, atunci va invit sa va urcati pe renumitul tuf vulcanic Seongsan Inchubong de 180 de metri inaltime.

Coreea de Sud
Coreea de Sud - Jeju Island
Muntele Halla este cel mai inalt varf din Coreea de Sud avand inaltimea de 1950 m. Acesta este locul ideal pemtru cei care vor sa faca drumetii sau sa viziteze Parcul National Hallasan. Datorita vegetatiei sale extrem de variate el este atat de pretios din punct de vedere turistic dar si stiintific. Muntele Halla poate fi vazut din toate locurile de pe insula iar varful sau este acoperit in permanentaa de nori. Localnicii afirma ca Insula Jeju este de fapt acest munte, avand in vedere faptul ca acesta ocupa o mare parte din ea, mai exact,  peste 150 de mii de kmp.

Pana in prezent, Insula Jeju a fost vizitata de peste 940 de milioane de ori, iar pana in anul 2020, autoritatile se asteapta ca numarul vizitatorilor sa creasca seminificativ, datorita atestarii UNESCO.

Va invit sa mai vizitati si Coasta "Jungnum Daepo' si Stanca "Jusangneolli." De asemenea, pentru cei care sunt pasionati de istoria regala a Coreeei le recomand sa viziteze si Templul Yakcheonsa. Plaja Musulmok este absolut superba mai ales cand apune soarele si intreaga insula pare inghitita de amurg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu